Υπεγράφη η ένταξη πράξης έργου διαχείρισης λυμάτων οικισμών Δήμου Φλώρινας

Υπεγράφη η ένταξη πράξης έργου διαχείρισης λυμάτων οικισμών Δήμου Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Υπεγράφη η ένταξη πράξης έργου διαχείρισης λυμάτων οικισμών Δήμου Φλώρινας

Την ένταξη δυο (2) Πράξεων έργων Διαχείρισης Λυμάτων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και στον Άξονα Προτεραιότητας «Διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», συνολικού προϋπολογισμού 1.418.470,38€, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Αναλυτικότερα η μια εκ των εντασσόμενων πράξεων αφορά τη Διαχείριση λυμάτων οικισμών Δήμου Φλώρινας, προϋπολογισμού 818.470,38€.

Η Πράξη αφορά στην εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών για την ωρίμανση του έργου «Διαχείριση λυμάτων οικισμών Δήμου Φλώρινας», ενώ περιλαμβάνει και τη μελέτη νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), για την εξυπηρέτηση των οικισμών του Δήμου Φλώρινας που δεν εξυπηρετούνται από την υφιστάμενη ΕΕΛ Φλώρινας. Επίσης από την συγκεκριμένη Πράξη προβλέπεται η μελέτη των απαιτούμενων εξωτερικών αγωγών διασύνδεσης των οικισμών Αρμενοχωρίου, Αμμοχωρίου, Σιταριάς, Βεύης, Νεοχωρακίου, Ιτέας, Παπαγιάννη, Τριποτάμου, Αγίου Βαρθολομαίου, Μεσονησίου, Παλαίστρας, Μαρίνας, Λόφων, Σκοπιάς, Μελίτης και Πρώτης με την νέα ΕΕΛ.

Η ανωτέρω πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων και συνδράμουν στην προστασία και διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail