Συντονιστικό πολιτικής προστασίας

Συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας για τη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται στην περιοχή

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνήλθε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας για τη σεισμική δραστηριότητα που εξελίσσεται στην περιοχή

Την κήρυξη των τριών Δήμων της Π.Ε. Φλώρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησαν οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια πρώτη εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης, μετά τις συνεχόμενες σεισμικές και μετασεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν με επίκεντρο τη Φλώρινα και εξετάστηκε η ετοιμότητα και το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Ήδη από σήμερα αρμόδια υπηρεσιακά συνεργεία προχωρούν στην εκτίμηση των ζημιών σε κτίρια, προκειμένου να εξετασθεί σε πρώτη φάση η καταλληλότητα τους ή μη.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε το επιχειρησιακό σχέδιο του στρατού, ενώ εξετάστηκαν και χώροι που μπορεί να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, ο Διοικητής της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Π/Ζ Ταξίαρχος Νικόλαος Γκόνης,ο Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού Ανατροπή-Δημιουργία Ιωάννης Λιάσης, ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Χατζητιμοθέου, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος ΠΖ Συνταγματάρχης Αναστάσιος Αποστολίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φλώρινας Χρήστος Παπούλκας, εκπρόσωποι της πολιτικής προστασίας του Δήμου  και της Π.Ε. Φλώρινας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι φορείς συνιστούν στους πολίτες ψυχραιμία, νηφαλιότητα και να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές,ενώ για οποιαδήποτε αναφορά προβλήματος μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

  • 2385044917 (Πολιτική Προστασία Δήμου Φλώρινας).
  • 6970968452 (Πολιτική Προστασία Π.Ε. Φλώρινας).
  • 2385022100 (Αστυνομία Φλώρινας).
  • 2385022445 – 199 (Πυροσβεστική).
  • 166 (ΕΚΑΒ).
Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail