Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη στην εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις»

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στην εκδήλωση «Πατρίδων Γεύσεις» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 από 7 συλλόγους της Π.Ε. Φλώρινας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.

Ακολουθεί το κείμενο του χαιρετισμού:

«Χαιρετίζω την εκδήλωση που πραγματοποιείται εδώ σήμερα με τη συμμετοχή  των  επτά πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας και  αφορά  την  κουζίνα  και τις διατροφικές συνήθειες των περιοχών που ο καθένας από αυτούς αντιπροσωπεύει. Επιπλέον μέσα από αυτήν την εκδήλωση αναδεικνύεται και το ομαδικό πνεύμα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια στροφή των καταναλωτών, όχι μόνο της χώρας μας αλλά και άλλων χωρών, προς τη μεσογειακή διατροφή. Η τάση αυτή είναι συνεχώς αυξανόμενη.

Η διατροφή αποτελεί  σπουδαίο πολιτιστικό στοιχείο κάθε λαού και είναι  τομέας που μπορεί να αξιοποιηθεί οικονομικά και τουριστικά.

Η δική μας διατροφική κληρονομιά είναι αυτή που μας κάνει σήμερα να ξεχωρίζουμε με την ιδιαίτερη ταυτότητά της. Μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε γιατί πάνω σε αυτή μπορούμε να χτίσουμε μια ανάπτυξη προσανατολισμένη στον αγροτουρισμό, αξιοποιώντας και τα υπόλοιπα πολιτιστικά και γεωφυσικά στοιχεία της περιοχής μας. Μιας περιοχής με μοναδικά χαρακτηριστικά, με ποικίλα οικοσυστήματα και αρχιτεκτονική που πρέπει να την προωθήσουμε με επίκεντρο τον άνθρωπο και σεβασμό στο περιβάλλον.

Η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και των προσφερόμενων υπηρεσιών αποτελούν διέξοδο στο έντονα  ανταγωνιστικό περιβάλλον  της παγκόσμιας αγοράς. Πρέπει να γίνει πεποίθηση σε όλους ότι η ανάπτυξη μέσα από μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτελεί ένα κενό γράμμα και εμείς έχουμε όλα εκείνα τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τα στοιχεία αναγνωρισιμότητας ώστε να στηρίξουμε την αναπτυξιακή μας προσπάθεια σε αυτά.

Η προσδοκώμενη ανάπτυξη τελικά είναι υπόθεση όλων μας και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα στηρίζει πάντοτε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να καλωσορίσω τον συντοπίτη μας από τα Γρεβενά, σπουδαίο επιστήμονα, επίκουρο καθηγητή της Βιολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Θωμά Σαββίδη.  Αναμένουμε να ακούσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αναφορές του στις διατροφικές συνήθειες κάθε περιοχής.

Στους εφτά συλλόγους εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωσή τους. Μακάρι η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες συλλογικές δράσεις. Ας απολαύσουμε όλοι μαζί τα γευστικά χαρακτηριστικά των περιοχών που αντιπροσωπεύουν.

 

Καλή γευσιγνωσία!»

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail