Δρόμος

Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας: 1 εκ. ευρώ για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου Δροσοπηγής – Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Τη σύμβαση του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δροσοπηγής – Φλώρινας» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Καρυπίδης.

Αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης και η βελτίωση τμημάτων του Οδικού Δικτύου που έχουν υποστεί σημαντικές βλάβες, οι οποίες επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Οι εργασίες αφορούν κυρίως στη βελτίωση του οδικού δικτύου σε ότι αφορά τις φθορές και την υφή του οδοστρώματος, την αντικατάσταση ή και την τοποθέτηση νέων μπαρών πλευρικής προστασίας, την κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και προστασίας βραχοπτώσεων, την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση καθώς και τη συντήρηση ερεισμάτων, επιχωμάτων και μικρών τεχνικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων που έχουν επίσης υποστεί φθορές.

Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 1.000.000 ευρώ (με ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 071/2016) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η προθεσμία περαίωσης των προβλεπόμενων εργασιών είναι δεκαπέντε μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail