Παράδοση της ανακαινισμένης καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου

Ανακοινώσεις Ενημέρωση Πολιτών
Εγκαίνια ανακαινισμένης καρδιολογικής κλινικής
του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης

Ως  «το ελάχιστο βήμα ευθύνης για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η Περιφερειακή Αρχή στα θέματα βελτίωσης των υποδομών και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών και του συντονισμού που υπήρξε είναι και η παράδοση στους πολίτες της ανακαινισμένης πτέρυγας της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των υπηρεσιών της, συνέβαλε με:

  • την προμήθεια ενός έγχρωμου τρισδιάστατου υπερηχοκαρδιογράφου της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας (συνολικής δαπάνης 180.000,000 ευρώ)
  • την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης και τοποθέτησης εξειδικευμένου δαπέδου σε όλους τους χώρους της κλινικής, καθαιρέσεις/προσθήκες τοίχων, αντικατάσταση κουφωμάτων και βαφή των τοίχων (συνολικής δαπάνης 46.634,16 ευρώ).

Επιπλέον, μετά από παρέμβαση της περιφερειακής αρχής, η μελέτη ύψους 50.000 ευρώ εκπονήθηκε δωρεάν από την ΑΝΚΟ Α.Ε.

Πλέον, η νέα καρδιολογική ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες εξοπλισμού και θα παρέχει υπηρεσίες κλινικής καρδιολογίας, ώστε να μην χρειάζεται οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται μέσα από μετακινήσεις. Παράλληλα, στόχος είναι η κλινική να αποτελέσει εκπαιδευτικό κέντρο στον τομέα των υπερήχων  με τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και εβδομάδων εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε ο Θ. Καρυπίδης «οι εντολές είναι σαφέστατες, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και για τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου, αλλά και το θέμα της στελέχωσης των κλινικών, μέσα από τις πρωτοβουλίες της επιχορήγησης των επικουρικών γιατρών, αλλά και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις».

«Το έργο του εκσυγχρονισμού της καρδιολογικής κλινικής αποτελεί εξαιρετική πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, η οποία έχοντας πίστη στο δημόσιο σύστημα καταβάλει κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της υγείας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης.

Με είκοσι κλίνες, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, οργανωμένη στεφανιαία μονάδα, τέσσερις μόνιμους γιατρούς, ένα επικουρικό και 12 νοσηλευτές, η ανακαινισμένη πτέρυγα της καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα προσφέρει υψηλού επίπεδου υπηρεσίες στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Για φωτογραφία, πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail