Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη στην παρουσίαση του βιβλίου “Αγάπη ή Τζιχάντ” της Σοφίας Ηλιάδου – Τάχου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου “Αγάπη ή Τζιχάντ” της καθηγήτριας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Σοφίας Ηλιάδου – Τάχου παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.

Κατά τον χαιρετισμό που απεύθυνε είπε τα εξής:

«Πραγματικά χαίρομαι γιατί η αίθουσα σήμερα είναι γεμάτη κι αυτό δείχνει το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας σε έναν εξαιρετικό άνθρωπο με δημιουργικότητα και προσήλωση στο καθήκον της και την παιδαγωγική κοινότητα της περιοχής μας.

Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου τα συγχαρητήριά μου προς την καθηγήτρια του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Σοφία Ηλιάδου – Τάχου για το νέο της βιβλίο με τίτλο “Αγάπη ή Τζιχάντ”.

Μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να παρακολουθήσει τις συνεχόμενες μεταβολές ταυτοτήτων που αποδόθηκαν στη γυναίκα διαμέσου των αιώνων μέχρι και τις μέρες μας με στόχο τη χρησιμοποίησή της ιστορικά, πολιτικά, θεσμικά ή κοινωνικά, τοποθετώντας την κάθε φορά στο πλαίσιο παλαιοτέρων αστικών συντηρητικών σχημάτων με προδιαγεγραμμένο ρόλο και θέση, είτε από την άλλη υποβιβάζοντάς την στη θέση της γυναίκας πόρνης-ερωμένης μέσα και σε άλλα ιστορικά και πολιτικά συγκείμενα, σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες αλλά ακόμη και σε κοινωνίες άλλων θρησκειών με διαφορετικές διαβαθμίσεις σε κάθε περίπτωση.

Να ευχηθώ στην κ. Τάχου πάντα δημιουργική και καλοτάξιδο το καινούριο της βιβλίο. Είμαστε υπερήφανοι για το συγγραφικό της έργο όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο μας, την όμορφη Φλώρινα.

Θερμά συγχαρητήρια!».

Για βίντεο από την εκδήλωση πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail