Αναπληρωτής ΥπουργόςΑνάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης

Την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής ΥπουργόςΑνάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης

Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου επισκέφτηκε την Πέμπτη23Ιουνίου 2022, ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης στο πλαίσιο των συναντήσεων με αιρετούς και παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Τον Αν. Υπουργό συνόδευαν ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοπίδας Καλλίρης και ο διευθύνων σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Α.Ε. Ιωάννης Μπούκης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης,ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης,  ο Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης,στελέχη και συνεργάτες.

Ο Αν. Υπουργός αναγνώρισε τα ζητήματα που ανακύπτουν στην περιοχή λόγω της μετάβασης, ωστόσο επισήμανε τη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) προκειμένου να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά τα οφέλη στο παραγωγικό μοντέλο και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη.

 

Αναπληρωτής ΥπουργόςΑνάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης

 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Φλώρινας, παρουσιάζοντας ορισμένα οικονομικά στοιχεία, τόνισε την ανάγκη περαιτέρω υποστήριξης των προς υλοποίηση έργων από τα συναρμόδια Υπουργεία και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα, καθώς η συνεργασία Υπουργείου Ανάπτυξης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Φλώρινας είναι διαρκής και εποικοδομητική.

Ακολούθησε συνάντηση στον ίδιο χώρο του Αν. Υφυπουργού με τους προέδρους των Κοινοτήτων Αχλάδας και Βαλτονέρων, οι οποίοι του μετέφεραν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πολυετή δραστηριότητα της Δ.Ε.Η.και του επέδωσαν σχετικά υπομνήματα.

Τέλος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επέδωσε αναμνηστικά αγαλματίδια με παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής, δημιουργήματα του Φλωρινιώτη καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail