Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην Πόλη της Φλώρινας

Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Φλώρινας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και πρέπουσα επισημότητα, εορτάστηκε  την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη της Φλώρινας, η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Ο εν λόγω εορτασμός πραγματοποιείται προκειμένου να τονίσει ιδιαίτερα τα γεγονότα εκείνα που σημάδεψαν την Εθνική μας μοίρα και να αποτίσει φόρο τιμής στους Μακεδονομάχους μας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας και Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις Πολιτικές Αρχές του τόπου, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και συλλόγων.

 

Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην Πόλη της Φλώρινας

 

Στα γεγονότα και τη σημασία του Μακεδονικού αγώνα αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Σεχίδης Κωνσταντίνος.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας, η οποία παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο στο κλείσιμο της τελετής, αφού προηγουμένως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα.

Με αφορμή την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Κιοσές δήλωσε:

«Σήμερα αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στη μνήμη όλων εκείνων των ηρώων, οι οποίοι με πρωτεργάτη την ηγετική φυσιογνωμία του Παύλου Μελά, έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ο αγώνας των Μακεδονομάχων, ένας αγώνας όχι μόνο ένοπλος αλλά και πνευματικός, θα πρέπει να καταστεί οδηγός που θα φωτίζει τον δρόμο των επερχόμενων γενεών».

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail