Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Με την πρέπουσα επισημότητα, τηρώντας τους κανόνες προστασίας κατά της πανδημίας (Covid -19), τιμήθηκε την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 στην Π.Ε. Φλώρινας, η Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

 

 

 

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός κ. Κίμων Σαββάκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση  ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, από την φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.

Τόσο ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, από το Εκθετήριο Μακεδονικού Αγώνα της Κοινότητας Πετρών του Δήμου Αμυνταίου, όσο ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΜ, κ. Βασίλειος Άμπας από την Πλατεία Γ. Μοδη της Φλώρινας, εξήραν τη συμμετοχή του Παύλου Μελά και των υπολοίπων Μακεδονομάχων στον Μακεδονικό Αγώνα, καθώς και τις υπηρεσίες τους προς το Έθνος και την Πατρίδα.

Αναφερόμενοι στην εκδήλωση μνήμης, υπογράμμισαν ότι αυτή εκπληρώνει τρεις σκοπούς, την απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους Μακεδονομάχους, τη διατήρηση του υψηλού φρονήματος των Ελλήνων και τη διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail