Συνάντηση για παύση λειτουργίας συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής

Σύσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας για το ζήτημα της παύσης λειτουργίας του συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, στην Π.Ε. Φλώρινας, με αντικείμενο συζήτησης τις επιπτώσεις της απαγόρευσης διέλευσης από τον συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Διευθυντής του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής κ. Αναστάσιος Κοσμάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κρυσταλλοπηγής κ. Βασίλειος Νίτσας.

Συγκεκριμένα εξετάσθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την απαγόρευση εισόδου προσώπων και διέλευσης φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων από το συνοριακό σημείο της Κρυσταλλοπηγής, που καθορίζει η ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 74727 – ΦΕΚ 5155/Β/20-11-2020.

Επίσης,αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί προς τον ΕΟΔΥ και τα συναρμόδια Υπουργεία το αίτημα για άρση της απαγόρευσης εισόδου από τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, υπό την προϋπόθεση τήρησης των υγειονομικών κανόνων και ελέγχων κορωνοϊού (COVID-19) για τα πρόσωπα που εισέρχονται στην χώρα, όπως ακριβώς ισχύει και για τα υπόλοιπα χερσαία συνοριακά σημεία ελέγχου της Επικράτειας (Προμαχώνα, Κακαβιάς, Ευζώνων-Κήπων και Νυμφαίου-Εξοχής).

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail