Συνάντηση με εργαζομένους Βοήθεια στο σπίτι

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας με εργαζόμενους του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο επισκέφτηκαν στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας για τη διασφάλιση του θεσμού.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν στον κ. Μπίρο υπόμνημα με τα βασικά τους αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ άλλων, αιτούνται τη διασφάλισή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου για να ξεφύγουν από τη “15ετή ομηρία”, την καταβολή των δεδουλευμένων, την αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους οικογενειακούς βοηθούς, την κάλυψη κενών θέσεων απασχόλησης και την αντικατάσταση του στόλου των αυτοκινήτων που, όπως αναφέρουν, είναι επικίνδυνα προς χρήση.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπίρος τόνισε πως το “Βοήθεια στο σπίτι” είναι πολύ σημαντική δομή που προσφέρει εδώ και 15 χρόνια ουσιαστική βοήθεια και στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ως εκ τούτου πρέπει να κατοχυρωθεί ως θεσμός, ενώ δήλωσε πως η περιφερειακή αρχή θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον δίκαιο αγώνα τους.

Βίντεο:

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail