Συνάντηση με Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α.

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας με τον Δήμαρχο Αμυνταίου και στελέχη της Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α. για θέματα που αφορούν την τηλεθέρμανση Αμυνταίου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνάντηση για το μέλλον της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου, μετά και τις εξελίξεις που αφορούν τον ΑΗΣ Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Κων/νου Γέρου, του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Κώστα Θεοδωρίδη, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α.) κ. Ευθύμιου Χαριτίδη και του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α. κ Κων/νου Κυριακόπουλου.

Ο κ. Μπίρος δήλωσε σχετικά τα εξής: “Πραγματοποιούμε σήμερα συνάντηση με τον Δήμο Αμυνταίου και στελέχη της Δ.Ε.Τ.ΕΠ.Α. για θέματα που απασχολούν τη βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης του Δήμου Αμυνταίου, ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε γιατί πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Εάν κλείσει οριστικά ο ΑΗΣ Αμυνταίου, τότε οι κάτοικοι του Δήμου Αμυνταίου δεν θα έχουν τηλεθέρμανση. Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί για μας ένα στοίχημα. Απ’ ότι γνωρίζετε, ήδη ο Δήμος Αμυνταίου έχει καταφέρει να εντάξει ένα πολύ σημαντικό έργο για τηλεθέρμανση με βιομάζα. Για να μπορέσει όμως αυτή η επένδυση να υλοποιηθεί πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης. Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να δούμε πως μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο. Ελπίζω, με τη συνεργασία του κ. Περιφερειάρχη, να μπορέσουμε να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα και να βρούμε πηγή χρηματοδότησης για την ιδία συμμετοχή.”

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρίδης δήλωσε τα εξής: “Μετά τη σημαντική απόφαση ένταξης του έργου κατασκευής δύο λεβήτων βιομάζας για την τηλεθέρμανση Αμυνταίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ), φτάσαμε στο σημείο πλέον να έχει δημοπρατηθεί το έργο και από εδώ και πέρα τίθεται το θέμα της διαχείρισής του χρηματοδοτικά και κατασκευαστικά. Ήρθαμε σήμερα να συζητήσουμε με την περιφερειακή αρχή σχετικά με τα ζητήματα που μας απασχολούν. Η προσέγγιση ήταν θετική, όπως αναμενόταν, και πιστεύω ότι μαζί θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση.”

Βίντεο:

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail