Συνάντηση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων της ευρύτερης περιοχής του Νομού Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνάντηση με την προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Φλώρινας κ. Χριστίνα Ζιώτα και τον προϊστάμενο του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων κ. Πανίκα Χρυσοστόμου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος την Πέμπτη 24 Αυγούστου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νου Γέρου και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τις ανασκαφές που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Φλώρινας και την ανάδειξη των αντίστοιχων αρχαιολογικών ευρημάτων. 

Όπως δήλωσε ο κ. Μπίρος: “Η Π.Ε. Φλώρινας χρηματοδοτεί πλήθος έργων και μελετών που υλοποιούνται από την αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής. Σκοπεύουμε τώρα να χρηματοδοτήσουμε την αγορά από τους κατοίκους της Τ.Κ. Αετού ενός οικοπέδου στο οποίο έχει βρεθεί μνημείο μεγάλης αρχαιολογικής αξίας ενώ βασικός μας στόχος παραμένει, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Αμυνταίου, να ολοκληρωθεί το μουσείο στον Δήμο Αμυνταίου, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάδειξη και προβολή των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής μας.”

Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail