Συνάντηση ενημέρωσης με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπο Κασίμη

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνάντηση ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινωτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Π.Ε. Φλώρινας την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα “Θόδωρος Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Μανέτας, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής κ. Ευαγγελία Κούρεντα και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διατροφής Ζώων κ. Μηλαίος Δημήτριος.

sinandisi-me-kasimi2-2016

Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του βουλευτή Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Σέλτσα, της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Π.Δ.Μ. κ. Γιώργου Αντωνιάδη και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κώστα Γέρου.

Ο κ. Κασίμης, αφού ευχαρίστησε την Π.Ε. Φλώρινας για την πρόσκληση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυνατότητα εκκίνησης προκηρύξεων μέτρων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και την υλοποίηση με ταχύτατους ρυθμούς των υποσχέσεων από πλευράς Υπουργείου, αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει κατά το προηγούμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως έχει ήδη προκηρυχτεί το μέτρο των νέων γεωργών ενώ βρίσκονται σε διαβούλευση τα μέτρα για τη βιολογική γεωργία και τη μεταποίηση. Σχετικά με το πρόγραμμα LEADER ανέφερε πως έχει ήδη αξιολογηθεί η πρώτη φάση, ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση αξιολόγησης, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου το πρόγραμμα θα έχει σημασιοποιηθεί με τις αναπτυξιακές εταιρείες.

Ως προς την Π.Ε. Φλώρινας, δήλωσε πως υπάρχει πρόγραμμα με στόχευση για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος LEADER στην περιοχή, αφού εξεταστούν όλες οι προτάσεις που θα υποβάλλει η Π.Ε. Φλώρινας τόσο για έργα δημοσίων υποδομών όσο και έργα ιδιωτικού ενδιαφέροντος. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η καλή συνεργασία ανάμεσα στην Π.Ε. Φλώρινας και το Υπουργείο αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που ακολούθησε, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος φορέων και κόσμου, έγινε ενημέρωση και ανάλυση του νέου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020 και δόθηκαν διευκρινίσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του προγράμματος για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

 

Για Βίντεο από τη συνέντευξη τύπου πατήστε εδώ.
Για Βίντεο από τη συνάντηση ενημέρωσης  πατήστε εδώ.

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail