Στη Φλώρινα ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στη Φλώρινα βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στα πλαίσια περιοδείας σε σχολικές και πανεπιστημιακές μονάδες της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο Ξινού Νερού, το γυμνάσιο και τη βιβλιοθήκη Αμυνταίου, το 5ο δημοτικό σχολείο, το 5ο νηπιαγωγείο και το ειδικό σχολείο Φλώρινας, το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και το τμήμα του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα ενώ ακολούθησε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία φορέων της περιοχής.

Τον υπουργό συνόδευσαν από πλευράς περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νος Γέρου.

Ο υπουργός είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το έργο των εκπαιδευτικών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρεχόμενη εκπαίδευσης τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας όσο και σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατά την επίσκεψή του στη δημόσια βιβλιοθήκη Αμυνταίου, ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε στον κ. Λιάνη, ο οποίος τον υποδέχτηκε, ότι το νομικό καθεστώς για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης θα επιλυθεί άμεσα.

Κατά την επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Ξινού Νερού, 5ο δημοτικό σχολείο, το 5ο νηπιαγωγείο και το ειδικό σχολείο Φλώρινας ενημερώθηκε από τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και για τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζονται, συνομίλησε με μαθητές, παρακολούθησε επίδειξη ρομποτικής και δέχτηκε αναμνηστικά δώρα.

Κατά την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας συναντήθηκε με τους προέδρους και τους καθηγητές των τμημάτων όπου, παρουσία και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Αντώνη Τουρλιδάκη και φορέων της περιοχής, τέθηκε επιτακτικά το θέμα της επίλυσης του ρυμοτομικού, με τον Υπουργό να δηλώνει πως βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης σε συνεννόηση με τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς.

Τέλος, κατά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως μέσα στον Απρίλιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή η διάταξη για τη δημιουργία των ακαδημαϊκών περιφερειακών συμβουλίων ανώτατης εκπαίδευσης ενώ ανέφερε πως προϋπολογίζεται ποσό 65 εκ. ευρώ με στόχο την ανάπτυξη των δράσεων των ιδρυμάτων.

 

Για βίντεο από την επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό  πατήστε εδώ.

 

Για βίντεο από την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας  στη Φλώρινα πατήστε εδώ.

 

Για βίντεο από τη συνέντευξη τύπου στην ηλεκτρονική διεύθυνση πατήστε εδώ.

 

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail