Κιοσές Ιωάννης

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για την Επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944)

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, με αφορμή την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στο φασισμό και τον ναζισμό, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Η 9ηΜαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής των Εθνικών αγώνων και της Αντίστασης κατά των φασιστικών και ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, καθώς και το τέλος των θηριωδιών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την ήττα των δυνάμεων του Άξονα.

Τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944) και όλους όσους πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς, αναγκάζοντας τους Συμμαχικές δυνάμεις να υποκλιθούν στο μεγαλείο της Ελληνικής ανδρείας.

Εκείνο που δεν θα πρέπει λησμονούμε είναι ότι η Εθνική Αντίσταση, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ομονόησης και συνεννόησης όλων των Ελλήνων, μπροστά στην πραγμάτωση του ύψιστου χρέους προς την πατρίδα.

Η Ιστορική μνήμη γίνεται οδηγός του σήμερα και του αύριο για όλο τον κόσμο, ώστε νααντιπαλεύει κάθε μορφή ολοκληρωτισμού που επιδιώκει να αναδυθεί μέσα από μεθοδεύσεις και συγκυρίες, διαφυλάσσοντας το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου, την Ελευθερία».

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail