Ημερίδα για αγρομετεωρολογικούς σταθμούς

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παρέχει υποδομές Γεωργίας Ακριβείας στους αγρότες της ΠΕ Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Το δίκτυο Μετεωρολογικών και Υδρολογικών Σταθμών της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στην υπηρεσία του αγροτικού κόσμου» στο Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Δυτικής  Μακεδονίας, το Γεωπονικό Σύλλογο Φλώρινας και το Δήμο Αμυνταίου. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το Αγρομετεωρολογικό και υδρολογικό  δίκτυο του Νομού, σημαντικά ιστορικά μετεωρολογικά δεδομένα καθώς και οι δυνατότητες και οι προοπτικές του δικτύου. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Φωκίωνας Παπαθανασίου, καθηγητής του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, ο  Βασίλειος Άμπας, Γεωπόνος της Π.Ε Φλώρινας και ο Δημήτριος Κουβάς, εκπρόσωπος της της Scientact A.E., ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο  γεωπόνος Κοσμάς Ρούφας.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου. Στην παρουσίαση υπήρξαν εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, γεωπόνοι και αγρότες, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον. Από τη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το δίκτυο των μετεωρολογικών και υδρολογικών σταθμών, μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον ένα χρήσιμο εργαλείο συμβουλευτικής από τους γεωπόνους προς τους αγρότες.

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΑΜΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                     ΓΚΕΣΟΥ ΦΑΝΗ

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail