Επίσκεψη κλιμάκιου ΥΠΑΑΤ σε Π.Ε. Φλώρινας

Επίσκεψη στην Π.Ε. Φλώρινας Kλιμακίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Την Τρίτη 16/6/2020 επισκέφτηκαν την Π.Ε. Φλώρινας, ο Γενικός  Γραμματέας  Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και ο Διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη, ο κ. Θεοδόσης Αθανασάς, ύστερα από πρόσκληση φορέων της Π.Ε. Φλώρινας. Τους κύριους Μπαγινέτα και Αθανασά συνόδευε καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψής τους ο Βουλευτής της ΝΔ Π.Ε. Φλώρινας , κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήριος Βόσδου και ο Συντονιστής της Γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Ν.Δ. για την Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, Ταραντζόπουλος Ηλίας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί από κοντά η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κατάσταση του πρωτογενούς τομέα της Π.Ε. Φλώρινας, τα προβλήματα που αυτός  αντιμετωπίζει και τη συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας στην επίλυσή τους, καθώς και πως αυτός θα συμβάλει ουσιαστικά ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, κατά την Μεταλιγνιτική περίοδο που βιώνει ήδη η Π.Ε. Φλώρινας.

 

 

Οι κ. Μπαγινέτας και Αθανασάς συναντήθηκαν διαδοχικά με τους Δημάρχους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου, κυρίους Βασίλη Γιαννάκη, Παναγιώτη Πασχαλίδη και Άνθιμο Μπιτάκη αντίστοιχα, Αντιδημάρχους των ανωτέρω Δήμων, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών, μεμονωμένους αγρότες και επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα, σε ανοικτές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Φλώρινα και Αμύνταιο.

 

 

Παράλληλα, οι κ. Μπαγινέτας και Αθανασάς, επισκέφθηκαν τοπικές αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οινοποιεία και μονάδες μεταποίησης της περιοχής ενώ, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον πρωτογενή και μεταποιητικό τομέα της Π.Ε. Φλώρινας.

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail