Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Με την πρέπουσα επισημότητα, τηρώντας τους κανόνες προστασίας κατά της πανδημίας (Covid -19), εορτάστηκε φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Φλώρινας.

Αρχικά τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον Ι. Μ. Ν. Αγίου Παντελεήμονος και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη.

Λόγω έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, καθώς και οι τετραήμερες εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Π.Ε. Φλώρινας στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 80χρόνων από το Έπος του 40’.

 

epeteios 28 okt 1940

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

 

Στο ιστορικό της ημέρας αναφέρθηκε η εκπαιδευτικός  Β’/θμιας εκπαίδευσης κ. Ζωγράφου Αθηνά.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήριος Βόσδου, ο Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας Πρεσπών και Εορδαίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και οργανώσεων.

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, μετά το πέρας της τελετής, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Το ΌΧΙ της Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου 1940, ήταν μια κορυφαία,  στη σύγχρονη Ιστορία, πράξη αντίστασης εναντίον του φασισμού και συνιστά ακόμα και σήμερα την προμετωπίδα του Φρονήματος του Ελληνικού Λαού και του Έθνους μας.

Παρά τους περιορισμούς που επιτάσσει η υγειονομική συγκυρία, αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής σ΄ όλους όσους όρθωσαν το ανάστημα τους απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του ολοκληρωτισμού.

Από τις λαμπρές στιγμές της ιστορίας μας αντλούμε διδάγματα και παρακαταθήκες, που συμβάλουν στη διαφύλαξη του ηθικού πολιτισμού και των αξιών της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα!!!

Χρόνια Πολλά Φλωρινιώτες – Φλωρινιώτισσες!!!»

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail