Συντήρηση οδικού δικτύου

Έγκριση των έργων βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φλώρινας από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Έγκριση των έργων βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φλώρινας από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000,00 ευρώ

Στο πλαίσιο των έργων βελτίωσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Φλώρινας, εγκρίθηκαν την  Τρίτη 8 Μαρτίου 2022από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας οι όροι διακήρυξης και δημοπράτησης καθώς και οι Συγκροτήσεις Επιτροπής Διαγωνισμού Δημοπράτησης των έργων:

α) “Βελτίωση Ασφάλειας Οδικού Δικτύου Φλώρινας-Αμυνταίου”, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώκαι

β) “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας Ε.Ο.15 και Επ.Ο.11 Δήμου Πρεσπών”, προϋπολογισμού 1.000.000,00 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες συντήρησης – ασφαλτόστρωσης που θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα αφορούν σε τμήματα των παρακάτω οδών:


Εθνικό Οδικό Δίκτυο
· Ε.Ο. 2 (Σέρβικο Μνημείο – Βεύη – Κέλλη – Όρια Περιφ. Εν. Πέλλας)
· Ε.Ο. 3 (Βεύη – Αμύνταιο, μέσω Κλειδιού – Διασταύρωση με Επ.Ο.20)
Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο
· Επ.Ο. 20 (Αμύνταιο – Σωτήρα – Πεδινό – Φανός – Αετός – Αγραπιδιά -Σκλήθρο -Ασπρόγεια – Λέχοβο – Ορια Περιφ. Εν. Καστοριάς)

Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο
· Επ.Ο. 5 (Τροπαιούχος – Πολυπόταμος)
· Επ.Ο. 6 (Τροπαιούχος – Τριανταφυλλιά)
· Επ.Ο. 21 (Αετός – Νυμφαίο)

Εθνικό Οδικό Δίκτυο
  • Ε.Ο. 15 (Διασταύρωση Πρεσπών – Άγιος Γερμανός)

Πρωτεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

  • Επ.Ο. 11 (Λαιμός (από διασταύρωση με Ε.Ο. 15) – Κούλα)

Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο

  • Επ.Ο. 11 (Λαιμός – Πύλη – Βροντερόν δια Κούλας και Πυξού)

Με τα συγκεκριμένα έργα προβλέπεται να γίνουν εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στις παραπάνω περιγραφόμενες Εθνικές και Επαρχιακές Οδούς, με την ασφαλτόστρωση τμημάτων τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης λόγω έντονων φθορών στο οδόστρωμα (παντός είδους παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, καθιζήσεις, αποσυνθέσεις επιφανείας, αναδύσεις λείανση της επιφάνειας κύλισης κ.α.), με την κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας τύπου ΑΣ 12,5 ή ΑΣ20 και αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας καθώς και εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, διαγράμμισης οδοστρώματος, καθαρισμού τάφρων και διάνοιξης νέων τάφρων σε σημεία που απαιτούνται.

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Π.Ε. Φλώρινας “Π.Δ.Ε. – Σ.Α.Ε.Π. 541/2020, Στοιχειώδη συντήρηση και αποχιονισμός οδικού δικτύου Δυτικής Μακεδονίας.

Στόχος των έργων είναι η αναβάθμιση των οδικών υποδομών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο πλαίσιο της ασφαλέστερης μετακίνησης τους στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail