Απάντηση της Π.Ε. Φλώρινας σε δημοσιεύματα σχετικά με το Φ.Ε.Κ. Οριοθέτησης Περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Απάντηση της Π.Ε. Φλώρινας σε δημοσιεύματα σχετικά με το Φ.Ε.Κ. Οριοθέτησης Περιοχών και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, και με αφορμή το δελτίο τύπου του «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας» (06/03/2022), σχετικά με την δημοσίευση σε  ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) οριοθέτησης της περιοχής ως σεισμόπληκτης, γνωστοποιούμε τα παρακάτω:

Το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022 ενημερωθήκαμε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 962/Β’/03.03.2022) η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία οριοθετήθηκε η περιοχή που επλήγη από τον σεισμό της 9η Ιανουαρίου 2022, με αναφορά σε συγκεκριμένους οικισμούς.

Διαπιστώθηκε αμέσως ότι κάποιοι οικισμοί-κοινότητες, στους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί αυτοψίες από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.), δεν είχαν περιληφθεί στην οριοθέτηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου επικοινώνησε με την Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε. (μεσημέρι Πέμπτης 3 Μαρτίου 2022) και επισήμανε την παράλειψη, ζητώντας ταυτόχρονα την αντιπαραβολή των οικισμών που αναγράφονται στο ΦΕΚ με τα στοιχεία της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε., ώστε να επιβεβαιωθεί η παράλειψη.

Το πρωί της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2022 σε επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη με την Διευθύντρια της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε. επιβεβαιώθηκε από την υπηρεσία η παράλειψη, και καταρτίστηκε κατάλογος των οικισμών που είχαν παραληφθεί.

Τα στοιχεία αυτά, μετά την διασταύρωση τους, γνωστοποιήθηκαν άμεσα στο Υπουργείο Υποδομών, και ιδιαίτερα στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.).

Εκτός από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ο Αντιπεριφερειάρχης με έγγραφο του (Α.Π. 35395/4.3.2022) ζήτησε την αποκατάσταση – συμπλήρωση της οριοθέτησης, ώστε να περιληφθούν και οι συγκεκριμένοι οικισμοί – κοινότητες.

Εντός των προσεχών ημερών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Οι ενέργειες της Π.Ε. Φλώρινας ήταν άμεσες.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail