Ημερίδα σε Φλώρινα 1-6-2018

185 εκ. ευρώ οι πόροι για την Π.Ε. Φλώρινας στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνεχίζεται ο κύκλος των ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για την πορεία υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων και εθνικών αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς και για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων και των ευκαιριών χρηματοδότησης νέων έργων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Την Παρασκευή 01 Ιουνίου έλαβε χώρα η ενημερωτική ημερίδα που αφορά στον Δήμο Φλώρινας και τον Δήμο Αμυνταίου, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Δ.Μ., ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κώστας Θεοδωρίδης, o Αντιδήμαρχος του Δήμου Φλώρινας κ. Νίκος Δούμτσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγιναν εισηγήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, τον Δήμαρχο Αμυνταίου, υπηρεσιακούς παράγοντες της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Π.Δ.Μ., της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Π.Δ.Μ., της Γενικής Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Δ.Μ., του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Φλώρινας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμυνταίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δήμου Φλώρινας ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Δούμτσης.

Η ημερίδα έκλεισε με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία ο κ. Καρυπίδης ανέφερε μεταξύ άλλων πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να γίνει εκστρατεία ενημέρωσης και συνεννόησης για την κατάλληλη αξιοποίηση όλων των έργων που υλοποιούνται με στόχο την ευημερία της περιοχής, με πνεύμα ενότητας όλων των εμπλεκόμενων, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για όσους απουσίαζαν από την ημερίδα, ενώ τόνισε πως οι πόροι που έχουν δεσμευτεί, προγραμματίζονται και αφορούν στην Π.Ε. Φλώρινας κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο αγγίζουν τα 185 εκ. ευρώ.

Βίντεο:

(Χαιρετισμοί)

(Ομιλία Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας)

(Ομιλία Αντιπεριφειάρχη Π.Ε. Φλώρινας)

(Ομιλία Δημάρχου Αμυνταίου)

(Εισηγήσεις)
 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail