Υποδοχή πρωτοετών από την Π.Ε. Φλώρινας στον υπό ανακαίνιση χώρο της Αγ. Όλγας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε από την Π.Ε. Φλώρινας στον υπό ανακαίνιση χώρο της Αγ. Όλγας την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από πλευράς Π.Ε. Φλώρινας ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Π.Δ.Μ. κ. Γιώργος Αντωνιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Γέρου και υπηρεσιακοί παράγοντες, από πλευράς Πανεπιστημίου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Αντώνης Τουρλιδάκης, οι αντιπρυτάνεις κ.κ. Ελένη Τσακιρίδου και Αναστασία Αλευριάδου, ο πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών κ. Γιάννης Ζιώγας και καθηγητές των πανεπιστημιακών τμημάτων, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Νικόλαος Αλεξιάδης καθώς και πλήθος φοιτητών και κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπίρος τόνισε πως η αξιοποίηση του κτιρίου της Αγίας Όλγας, ενός ιστορικού μνημείου όχι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη την Ελλάδα, αποτελούσε όραμα για την παρούσα περιφερειακή αρχή, ενώ στόχος είναι πλέον η λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών στον καινούριο χώρο μέσα στο 2017 και η ανάδειξή της σε μια από τις καλύτερες σχολές της Ελλάδας.

Ως προς την πορεία των εργασιών ο κ. Μπίρος ανέφερε πως έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης της σκεπής του κτιρίου ενώ προγραμματίζονται περαιτέρω εργασίες όπως διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, αντικατάσταση κουφωμάτων κτλ. κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την ομάδα κρουστών “Φλωρικανοί” του Ωδείου της Π.Ε. Φλώρινας και ακολούθησε δεξίωση.

Για βίντεο πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail