Υπεγράφη παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη η σύμβαση εκπόνησης μελέτης για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος της Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Υπεγράφη τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 στη Φλώρινα η σύμβαση εκπόνησης μελέτης, για την «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ», έργο συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η μελέτη ανατέθηκε στους αναδόχους έπειτα από Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ, του Αντιδημάρχου κ. Ηλία Μούλελη, του Αντιπρύτανη Οικονομικών,Προγραμματισμού και Ανάπτυξης καθηγητή Γεώργιου Ιορδανίδη, του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών καθηγητή Ιωάννη Ζιώγα, του νόμιμου εκπροσώπου των μελετητών καθηγητή Δημητρίου Γιαννίση, καθώς και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, δήλωσε ευτυχής που παρευρέθηκε σε μία τόσο σημαντική μέρα για το Πανεπιστήμιο και σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του Πανεπιστημίου, αρωγός του τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Ο Πρύτανης, καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης τόνισε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ανοίγει ο δρόμος μετά από πολλά χρόνια για τη δημιουργία ενός εξαιρετικής αισθητικής κτιριακού συγκροτήματος της Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά ταυτόχρονα και ο δρόμος για τη δημιουργία ενός δεύτερου Τμήματος σε αυτή. Τέλος, ευχαρίστησε την προηγούμενη διοίκηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η οποία ξεκίνησε την ωρίμανση του έργου καθώς και όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος των μελετητών καθηγητής Δημήτριος Γιαννίσης εξέφρασε τη χαρά του για την επιλογή της αρχιτεκτονικής τους πρότασης την οποία και ανέλυσε, περιγράφοντας τον κεντρικό άξονα του σχεδιασμού του κτιριακού συγκροτήματος.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών καθηγητής Ιωάννης Ζιώγας επισήμανε ότι η σημερινή ημέρα είναι ισάξιας σημασίας με την ημέρα ίδρυσης της Σχολής, καθώς μέσω αυτού του μεγαλόπνοου έργου ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, υπογράμμισε την αξία του Πανεπιστημίου και της Σχολής Καλών Τεχνών, ως πυλώνα ανάπτυξης της παιδείας, του πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας στη μεταλιγνιτική εποχή και επανέλαβε ότι πρόθεση της Π.Ε. Φλώρινας είναι η παροχή κάθε δυνατής στήριξης και βοήθειας προς το Πανεπιστήμιο της πόλης.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail