Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Καράογλου

Την Π.Ε. Φλώρινας επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Την Αντιπεριφέρεια Φλώρινας επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 06 Μαρτίου 2020,  ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, που πραγματοποίησε περιοδεία στην Π.Ε. Φλώρινας,προκειμένου να συναντήσει αιρετούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Τον Υφυπουργό υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασιλείος Άμπας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Σωτήρης Βόσδου. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, παρευρεθήκαν επίσης, ο Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ,Θωμάς Θεοδώρου.

Ο κ. Κιοσές,  περιέγραψε συνοπτικά τα προβλήματα της Π.Ε. Φλώρινας. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη προσπάθεια υλοποίησης έργων υποδομής, όπως η μελέτη και κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα «Κοζάνης-Φλώρινας», τμήμα «Α/Κ Πτολεμαΐδας-Ξινό Νερό- Α/Κ Φλώρινας» και η ένταξη στις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) της κατασκευής σήραγγας στη θέση «Περβάλι» του Δήμου Πρεσπών, καθώς και της μελέτης βελτίωσης της Επ. Ο. από διασταύρωση Μικρολίμνης έως διασταύρωση Λαιμού. Τέλος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του για τη μετάβαση της Π.Ε. Φλώρινας στην μεταγλινιτική εποχή, επιδίδοντας στον κ. Υφυπουργό, σχετικό υπόμνημα με θέσεις-προτάσεις της Αντιπεριφέρειας.

 

 

Ο κ. Άμπας έθεσε θέματα που άπτονται του πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Φλώρνας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προσπάθειες αποπεράτωσης των αρδευτικών έργων (Τριανταφυλλιάς, Παρορίου και Πρεσπών). Επίσης αναφέρθηκε στη δυναμική που εμφανίζουν οι καλλιέργειες, της πιπεριάς , του φασολιού, του ροδάκινου και του σταφυλιού, ως εξαγώγιμα προϊόντα.

 

 

Με την σειρά του ο κ. Βόσδου, επισήμανε τις ανησυχίες του για τον σχεδιασμό της ομαλής μετάβασης της Π.Ε. Φλώρινας στην μεταλινγιτκή εποχή. Υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του ευρωπαϊκού πακέτου  των 4,5 δις ευρώ σε στοχευμένες και αποδοτικές επενδύσεις, καθώς και τη δυνατότητα ενίσχυσης «του καλαθιού» των παραγόμενων προϊόντων της περιοχής.

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Καράογλου

 

Ο κ. Υφυπουργός τόνισε με έμφαση την ανάγκη αγαστής συνεργασίας Πολιτείας και τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να προβλεφθούν τυχόν λάθη και παράλληλα να επιτευχθούν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Ο κ. Καράογλου κατά τη συνάντηση που είχε αμέσως μετά με παραγωγικούς φορείς της Φλώρινας (ΕΒΕ, Εργατικό Κέντρο, Εμπορικό Σύλλογο, Αγροτοσυνεταιριστικές Οργανώσεις, Επιχειρήσεις, Επιχειρήσεις τουριστικού κλάδου κα.)κατέγραψε τις προτάσεις και τις απόψεις και εστίασε μεταξύ άλλων:

-στα θέματα της προσβασιμότητας και της διασυνδεσιμότητας, προκειμένου να τονωθεί η εξωστρέφεια της περιοχής.

-στις παρεμβάσεις πολλαπλασιαστικού χαρακτήρα, σε τομείς που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για την περιοχή και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

-στη χάραξη στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την περαιτέρω ανάδειξη των παραγόμενων προϊόντων.

-στην επένδυση του νέου επιστημονικού δυναμικού και την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων.

Ακολούθως, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου μετέβη στον Δήμο Αμυνταίου όπου είχε ανάλογες συναντήσεις, με τους Δήμαρχους Αμυνταίου, κ. Άνθιμο Μπιτάκη και Πρεσπών, κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, καθώς και με φορείς του Δήμου.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail