Συνεδρίαση για Κορωνοϊό

Συνεδρίαση με αντικείμενο τον Κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Με τα κρούσματα του κορωνοϊού (Covid-19) να παρουσιάζουν ανοδική πορεία και στην Π.Ε. Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020, σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, προκειμένου να αξιολογηθεί η παρούσα κατάσταση και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστος Παπούλκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας, Ταξ/ρχος κ. Δημήτριος Παλιογιάννης και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φλώρινας, κ. Σάββας Σαπαλίδης.

Στο τραπέζι κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούσαν την εντατικοποίηση των ελέγχων εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας από πολίτες και επαγγελματίες, την επαρκή στελέχωση του Γ.Ν. Φλώρινας ¨Ελένη Θ. Δημητρίου¨, τη διαμόρφωση εγκαταστάσεων υγειονομικού χαρακτήρα, για τη περίθαλψη των ασθενών από κορωνοϊό, σε περίπτωση που το σύστημα υγείας υποστεί κορεσμό, την εκτεταμένη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, την ενεργοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, την αξιοποίηση υλικοτεχνικών μέσων και την ενημέρωση των πολιτών δια των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν ότι η πρόληψη και ο σωστός συντονισμός αποτελούν τα καλύτερα συστατικά, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος, που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Π.Ε. Φλώρινας.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail