Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας για την αντιπυρική περίοδο 2022

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας για την αντιπυρική περίοδο 2022

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28Απριλίου 2022 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας,η δεύτερη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας για τη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά την Κυριακή 1 Μαΐου 2022.

Κατά τη συνεδρίαση κρίθηκε απαραίτητη η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων που αφορούν την ενημέρωση των πολιτών, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον ανεφοδιασμό των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασικές περιοχές, τον συντονισμό μεικτών περιπολιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων.

Επίσης, τονίσθηκε ο καταλυτικός ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας καθώς και με άλλους φορείς.

Στη συνεδρίαση που προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου συμμετείχαν επίσης,ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Λιάσης,ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Ηλίας Μούλελης,ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Χατζητιμοθέου ο Αντιδήμαρχος Πρεσπών Γεώργιος Στεργίου,ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης,ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλειος Ζιώγου, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αναστάσιος Αποστολίδης, ο Διοικητής της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης Γεώργιος Κωστόπουλος, Ο Υποδιευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Δημήτριος Δημόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Σοφία Γλούφτση,ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Αριστείδης Κοκοβιάδης,η Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Φλώρινας Ασπασία Ζουζέλη,ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπους του Συλλόγου Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας Κυριάκος Δούμτσης, ο Πρόεδρος του Δασικού Συνεταιρισμού Πρεσπών «ο Κότσιφας» Παντελής Σαμψωνίδης,ο Γραμματέας της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας Παναγιώτης Κοϊδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας Αντώνιος Καραϊσκάκης, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Σάββας Γιασσάς, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Φλώρινας Γιώργος Καποδίστριας,ο επικεφαλής εκμετάλλευσης του Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Πέτρος Παπασωτηρίου,η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών Λητώ Παπαδοπούλου και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας, Χρήστος Μιχαήλ και Ορέστης Καπουλίτσας.

Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας

Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας

Συνεδρίασε το συντονιστικό πολιτικής προστασίας

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail