Συνεδρίαση συντονιστικού πολιτικής προστασίας

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020-2021

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Την Τρίτη 05 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας, προκειμένου να εξεταστούν τα αναγκαία προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα ενόψει της χειμερινής περιόδου 2020-2021.

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές, και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας κ. Χρήστος Μιχαήλ, επωμίστηκαν τον συντονισμό της συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν επίσης,ο Διοικητής της Περιφ. Πυροσβεστικής Διοίκησης Δ. Μακεδονίας, Ταξ/ρχος κ. Ιωάννης Ράπτης,ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης και μέλος του Δ.Σ. Φαρμακοποιών της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Λιάσης, οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ. Ηλίας Μούλελης και Αμυνταίου κ. Παναγιώτης Κιοσές, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Φλώρινας. κ. Θωμάς Χατζής, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Δ/νσης και Τροχαίας Φλώρινας, της 3ης ΜΣΕΠ, του Στρατού Ξηράς και άλλων φορέων.

 

Συνεδρίαση συντονιστικού πολιτικής προστασίας

Συνεδρίαση συντονιστικού πολιτικής προστασίας

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός των ενεργειών και δράσεων των φορέων και παράλληλα η κάλυψη στο μέτρο του δυνατού των παρουσιαζόμενων αδυναμιών του μηχανισμού πρόληψης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την οργανωτική και προληπτική δομή της Π.Ε. Φλώρινας και συγκεκριμένα, την πρόβλεψη ασκήσεων ετοιμότητας, τον καθορισμό αρμοδιοτήτων ευθύνης στο οδικό δίκτυο (επαρχιακό, ορεινό, εθνικό), τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, την καταγραφή ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικών υποδομών – μέσων, την πρόβλεψη καθαρισμού ρεμάτων και επάρκειας άλατος, τον καθορισμό αρμοδιοτήτων των εθελοντικών ομάδων και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Σ.Ο.Π.Π. (Συντονιστικο

 

Συνεδρίαση συντονιστικού πολιτικής προστασίας

Συνεδρίαση συντονιστικού πολιτικής προστασίας

 

Κοινή συνισταμένη των απόψεων των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση ήταν ότι η πρόληψη και ο σωστός συντονισμός είναι τα καλύτερα συστατικά μίας επιτυχημένης αντιμετώπισης, κάθε πιθανού προβλήματος που μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail