Σύσκεψη συντονιστικού

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας Ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2022

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών
Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας Ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου 2022

Τη Δευτέρα 11Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώριναςη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2022».

Με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαϊου, η  συνεδρίαση είχε αποκλειστικό αντικείμενο την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών.

Ειδικότερα επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πραγματοποίηση καθαρισμού της βλάστησης κυρίως των οικισμών που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, την απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον ανεφοδιασμό των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές, την πραγματοποίηση μεικτών περιπολιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη συμμετοχή και εθελοντικών ομάδων.

 

 

Επίσης, τονίσθηκε ο καταλυτικός ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας καθώς και με άλλους φορείς.

 

 

Στη συνεδρίαση που προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πρεσπών Γεώργιος Στεργίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Λιάσης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Σωτήριος Κορέλας,ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αναστάσιος Αποστολίδης, ο Διοικητής Σμήνους Υποστήριξης της 3ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης Λεωνίδας Κατικαρίδης, Ο Υποδιευθυντής  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Δημήτριος Δημόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης,ο Αναπληρωτής Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας Βασίλειος Ζιώγου,ο Υποδιοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Τσανακτσίδης, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ περιοχής Φλώρινας Θωμάς Χατζής, η Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Φλώρινας Ασπασία Ζουζέλη, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Φλώρινας Γιώργος Ηλιόπουλος,ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας Χρήστος Όροβας, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας Παρασκευή Μούκα,  ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Ευάγγελος Δούφλιας, ο Προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Φλώρινας Δανιήλ Στεφανόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Φλώρινας Κωνσταντίνος Μουρατίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας Σοφία Γλούφτση, η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών Λητώ Παπαδοπούλου και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φλώρινας, Χρήστος Μιχαήλ και Ορέστης Καπουλίτσας.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail