Συνεχίζονται οι αυτοψίες κτιρίων από κλιμάκια μηχανικών

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, οι αυτοψίες από τα κλιμάκια των μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, σε οικήματα όπου έχουν παρατηρηθεί ζημιές από τον σεισμό της Κυριακής 9 Ιανουαρίου 2022. Αυτοψίες έγιναν και σε Τοπικές Κοινότητες της περιοχής αλλά πραγματοποιούνται κυρίως στην πόλη της Φλώρινας, όπου  παρατηρήθηκαν και οι περισσότερες ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήθηκε καμία κατάρρευση κτηρίου, πολύ δε περισσότερο κανένας  τραυματισμός.

Αντιμετωπίστηκαν επίσης και τα προβλήματα που προέκυψαν από την χιονόπτωση, η οποία ξεκίνησε τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2022. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Φλώρινας, των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών  διατήρησαν ανοιχτή την συγκοινωνία στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυψε, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους.

Η σφοδρή χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα ο ΔΕΔΔΗΕ “επιστράτευσε” άμεσα δεκατέσσερα (14) συνεργεία και αποκατέστησε, σχεδόν στο σύνολο τους, τις διακόσιες (200) περίπου βλάβες που ανηγγέλθησαν,  ενώ εργάζονται ακόμα για την πλήρη αποκατάσταση όσων απομένουν.

Αποφασίστηκε επίσης η διακοπή μαθημάτων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας, η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω και της κακοκαιρίας, ενώ με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριου Βόσδου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Επιπλέον, όσον αφορά την σεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τις δηλώσεις των σεισμολόγων, εξελίσσεται ομαλά, καθώς είναι συνηθισμένη η εκδήλωση μετασεισμικής δραστηριότητας.

Για καθαρά διαδικαστικούς λόγους και για την ευελιξία των επιβεβλημένων ενεργειών, έπειτα από εισήγηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη, ανταποκρινόμενος στις αιτήσεις του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, Δημάρχου Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη και Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη, η Π.Ε. Φλώρινας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Σωτήριος Βόσδου δήλωσε:

«Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Στρατού, καθώς και τα στελέχη των Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας, των Δήμων Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου και τους δημόσιους λειτουργούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στις έκτακτες συνθήκες. Επίσης ευχαριστώ τους πολίτες για την ψύχραιμη αντίδραση κατά την ώρα του σεισμού. Σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.»

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail