Συναυλία Transcription Ensemble στο Ωδείο Φλώρινας – κοπή βασιλόπιτας

Γενικού Ενδιαφέροντος Ενημέρωση Πολιτών

Συναυλία Tanscription Ensemble – Κοπή Βασιλόπιτας

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Transcription Ensemble με έργα de Gand, Haydn, Tchaikowsky και Piazzola.

Το σχήμα αποτελείται από τους διακεκριμένους σολίστ Χρήστο Γρίμπα – βιολοντσέλο, Νίκο Ζαφρανά – πιάνο και Γιώργο Κανδυλίδη – βιολί.

Μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας θα ακολουθήσει η κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους μαθητές, τους γονείς και το προσωπικό του Ωδείου Φλώρινας.

Βιογραφικό Σημείωμα

Το Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείται από τους, Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί). Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα, δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Η πλούσια μουσική δράση των μελών του Συνόλου, που περιλαμβάνει επίσης ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία.

Το Transcription Ensemble κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα, με διακρίσεις και επιτυχείς εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σ’ αυτές περιλαμβάνονταιη σολιστική εμφάνισή του σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ (1/2015), η εμφάνιση στα πλαίσια του Φεστιβάλ NIMUS της Σερβίας και στο Szczecin της Πολωνίας (8/ & 10/2015), η συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και 48ο Φεστιβάλ «Δημητρίων» με χρήση πολυμέσων όπου παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα αριστουργήματα ποίησης, ζωγραφικής και μουσικής από τη Ρωσική Πρωτοπορία το 20ου αι. (με συνεργασία της Τ. Κουλίεβα στην απαγγελία και της Anna Nechaeva από το Bolshoi της Μόσχας στο τραγούδι), η διάκρισή του ως “Ensemble in Residence” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παρουσίαση του Concertino του Bohuslav Martinů με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η χρήση ζωντανού ηχητικού υλικού από συναυλία του Συνόλου στη μουσική επένδυση του Ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αθυρίδη “Ένα βήμα μπροστά”, καθώς και εμφανίσεις σε αίθουσες και θεσμούς, όπως οι: Tate Modern του Λονδίνου, Μουσείο Reina Sofía της Μαδρίτης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Εθνική Πινακοθήκη στον “Κύκλο Μουσικής Δωματίου” της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, E.B.U. (European Broadcasting Union), Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία) κ.α. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το Σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας Π.Δ.Μ.

Βασίλειος Κίτσος

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail