Συνάντηση με την ομογενή κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου

Συνάντηση με την ομογενή κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Συνάντηση με την ομογενή κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου

Με την ομογενή εξ Αυστραλίας,  κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου, συναντήθηκαν την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φλώρινας Κώστας Ρόζας και τη συνεχάρησαν για τη φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει, τόσο στην Αυστραλία, όσο και στη γενέτειρά της, τη Φλώρινα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, εξετάστηκε η δυνατότητα ενδυνάμωσης των σχέσεων με τους απόδημους, ώστε και οι νέες γενιές που έχουν γεννηθεί και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό να γνωρίσουν και να στηρίξουν τα εθνικά ιδεώδη και να προβάλλουν την πατρίδα μας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας προσέφερε στην κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου αγαλματίδια με την τοπική φορεσιά της Σιταριάς, του Φλαμπούρου και των Μακεδονομάχων.

Η κα Αλεξάνδρα Βακιτσίδου ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στη Νότια Αυστραλία το 2019, ενώ έχει τιμηθεί πολλάκις στο παρελθόν με διάφορες διακρίσεις ως εθελόντρια για την προσφορά της στην παιδεία, τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης.

Επιπλέον, στις 3 Ιουλίου 2023, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, για 11η χρονιά, την εκδήλωση «ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ», τα έσοδα της οποίας διατίθενται για τη στήριξη του Γηροκομείου Φλώρινας.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail