Συνάντηση με ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Συνάντηση με ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. για τον κάθετο άξονα και τα έργα στην Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σύσκεψη σχετικά με τα έργα που αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας και ιδιαίτερα τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα – Κοζάνη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας κ. Θόδωρου Καρυπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Δ. Μακεδονίας κ. Κων/νου Γέρου, του προέδρου και στελεχών της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., εκπροσώπων της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.

Σχετικά με τη συνάντηση, ο κ. Μπίρος δήλωσε αναλυτικά τα εξής:

“Tο συγκεκριμένο έργο αποτελεί διακαή πόθο της παρούσας περιφερειακής αρχής και όλων των Φλωρινιωτών και πιστεύουμε ότι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. θα έχει σύντομα έτοιμες τις απαραίτητες μελέτες ώστε να μπορέσουμε να τo εντάξουμε. Μετά τη σημερινή συνάντηση θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα. Η βούληση της Περιφέρειας είναι το έργο να ενταχθεί σε αυτήν την προγραμματική περίοδο.”

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. κ. Απόστολος Αντωνούδης, τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο είναι ίσως το σημαντικότερο έργο που θα πραγματοποιηθεί στη Δ. Μακεδονία, ενώ δήλωσε πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της άριστης συνεργασίας της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και είχε ως στόχο, πέρα από τα άλλα έργα τα οποία συζητήθηκαν, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έτσι ώστε οι μελέτες να είναι έτοιμες μέχρι τις αρχές του 2018, ώστε να γίνει και η δημοπράτηση μέσα στο ίδιο έτος.

Τέλος, ο κ. Καρυπίδης δήλωσε αναλυτικά τα εξής:

“Σήμερα είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Θυμίζω πως, όταν δίναμε σε κυκλοφορία τον κάθετο άξονα της Αεροπηγής, στον κόμβο της Σιάτιστας, παρουσία του Υπουργού κ. Σπίρτζη, δήλωνα ικανοποιημένος και ταυτόχρονα πολύ προβληματισμένος διότι υπάρχουν ενδοπεριφερειακές ανισότητες στα θέματα των δικτύων, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη προσβασιμότητα από τη Φλώρινα προς την Κοζάνη. Και είναι αυτός ο κάθετος άξονας που πρέπει επιτέλους να γίνει. Έχουμε έναν κάθετο άξονα από τη Νίκη μέχρι τη Φλώρινα και εκεί σταματάει. Πρέπει αυτός ο δρόμος να συνεχίσει και να φτάσει μέχρι την Πτολεμαΐδα αλλά και την Κοζάνη στην Εγνατία Οδό. Εκεί λοιπόν εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας και διαθέτουμε πόρους και δυνάμεις. Εδώ πρέπει να εκφράσω την ικανοποίησή μου προς τα στελέχη της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, τα στελέχη της Διαχειριστικής αλλά και τις υπηρεσίες της Π.Ε.
Φλώρινας. Ο κάθετος άξονας αποτελεί έργο προτεραιότητας και, αν όλοι δουλέψουμε όπως πρέπει, θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα. Τα χρονοδιαγράμματα και οι δεσμεύσεις είναι συγκεκριμένα, εμείς διαθέσαμε για το κομμάτι των μελετών δικούς μας πόρους και θα διαθέσουμε αν χρειαστεί και επιπρόσθετους. Γιατί οι πόροι, όταν απαντούν σε ανισότητες
και δίνουν προοπτική στο μέλλον για την ασφάλεια των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής, δεν πρέπει να γίνονται δεύτερες σκέψεις. Εστιάζουμε το ενδιαφέρον εκεί που πραγματικά υπάρχουν οι δυνατότητες και αποκαθιστούμε τις αδικίες και δεν θα κουραστώ να το λέω. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μέχρι το τέλος του 2018 να είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε αυτό το έργο που θα φέρει τη Φλώρινα εκεί που πρέπει.”

Δείτε το παρακάτω σχετικό βίντεο:

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail