Σύγκληση Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την Ύδρευση ΔΕ Αμυνταίου και Αετού

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σύγκληση Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για την Ύδρευση ΔΕ Αμυνταίου και Αετού

Η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της πράξης «Ύδρευση ΔΕ Αμύνταιου και Αετού, Δήμου Αμύνταιου, από επιφανειακά υδάτινα σώματα και εσωτερικά δίκτυα οικισμών», της Προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Π.Ε. Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου συνεδρίασε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Ιωάννης Κιοσές και Ιωάννης Λιάσης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δυτικής Μακεδονίας και Ιωάννης Χατζητιμοθέου, Δημοτικός Σύμβουλος Αμυνταίου, ενημερώθηκαν για τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές απορρέουν από την Προγραμματική Σύμβαση, όρισαν Γραμματέα και αποφάσισαν την υποβολή αιτήματος για συγκρότηση Τεχνικής Επιτροπής, που θα αποτελείται από υπηρεσιακό προσωπικό των συμβαλλόμενων φορέων. Επίσης συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου και ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης.

Ο προϋπολογισμός υλοποίησης της πράξης ανέρχεται σε 19.756.725,81 €, και περιλαμβάνει:

1) Εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης από υδροληψία ρέματος Περικοπής (σημείο Ασπρόγεια) και μέσω της προβλεπόμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού (ΕΕΝ) σύνδεση με δεξαμενές Ασπρογείων, Λιμνοχωρίου, Σκλήθρου, Αγραπιδιών, Αετού, Βαλτονέρου, Πεδινού, Φανού, Ροδώνα, Ξινού Νερού, Αμυνταίου, Πετρών, Κέλλης.

2) Κατασκευή της νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού για τον καθαρισμό και τον εμπλουτισμό του παρεχόμενου ύδατος.

3) Εσωτερικό δίκτυο ΤΚ Λεχόβου.

4) Εσωτερικό δίκτυο ΤΚ Αντιγόνου.

5) Εσωτερικό δίκτυο ΤΚ Λιμνοχωρίου.

6) Εσωτερικό δίκτυο ΤΚ Μανιακίου.

7) Εσωτερικό δίκτυο ΤΚ Νυμφαίου

Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail