Συνάντηση αντιπροσωπείας του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά και τον Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ιωάννη Παπαργύρη συναντήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανο Μπίρο στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης.

Κεντρικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κλάδος και η φθίνουσα πορεία της επιχειρηματικότητας στην Π.Ε. Φλώρινας.

Ο κ. Μπίρος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και της Π.Ε. Φλώρινας για τη στήριξη των επιμελητηρίων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Διατυπώθηκαν προτάσεις για ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα, την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις γείτονες χώρες και την προώθηση των τοπικών προϊόντων εντός και εκτός συνόρων.

Από την πλευρά του, ο κ. Καββαθάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση αν δεν γίνει σοβαρή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που παρουσιάζουν οι παραμεθόριες περιοχές στα πλαίσια ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη, ενώ τόνισε ότι χωρίς τον ιδιωτικό τομέα, που βάλλεται έντονα από τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομία.

Για βίντεο από τη συνάντηση πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail