Ρεσιτάλ πιάνου Θοδωρή Τζοβανάκη στο Ωδείο Φλώρινας

Γενικού Ενδιαφέροντος Ενημέρωση Πολιτών

Ρεσιτάλ πιάνου του Θοδωρή Τζοβανάκη διοργανώνει το Ωδείο Φλώρινας το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα “Θ. Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Ο θεματικός τίτλος του ρεσιτάλ, αναφέρεται σε έργα Ρώσων συνθετών των αρχών του 20ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα των Prokofiev, Scriabin, Medtner, Tchaikovsky.

Ο ιδιαίτερος ήχος του Θοδωρή Τζοβανάκη και οι ενδιαφέρουσες ερμηνείες του τον έχουν καταξιώσει στο χώρο.

Το φιλόμουσο κοινό της Φλώρινας θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια μοναδική εμπειρία του ποιητικού ήχου του πιάνου.

Το ρεσιτάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής 2017” και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Με τιμή
Ο Διευθυντής του Ωδείου
Βασίλειος Κίτσος

 

 

 

O Θοδωρής Τζοβανάκης σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα δίπλα στη Δόμνα Ευνουχίδου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Yamaha και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας, στη Βασιλική Ακαδημία της Σκωτίας και στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης αποκτώντας δίπλωμα σολίστ και τους μεταπτυχιακούς τίτλους Konzertexamen και Master in performance. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ σε πόλεις της Ευρώπης, της Μ. Ανατολής, των Η.Π.Α. και της Β. Αφρικής. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και τραγούδια των: Μητρόπουλου, Ριάδη, Σούμπερτ, Μπραμς, Σούμαν, Βολφ και Μέντελσον. Ηχογραφήσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Κρατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Μολδαβίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και της Τσεχίας. Είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

 

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail