"Ημέρες Καινοτομίας" από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

“Ημέρες Καινοτομίας” από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

“Ημέρες Καινοτομίας” από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διοργανώνει τις «Ημέρες Καινοτομίας», με τίτλο «Η καινοτομία ως εργαλείο στην Μετάβαση», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην Πλατεία Γεωργίου Μόδη εφαρμογές καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα, όπως μονοθέσια αγωνιστικά οχήματα κ.λ.π. Συγκεκριμένα, 10 φοιτητικές ερευνητικές ομάδες, από 5 Πανεπιστήμια της Ελλάδας, θα παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο,  διεπιστημονικού χαρακτήρα, προωθώντας τη διερεύνηση και επίλυση σημαντικών κοινωνικών και παραγωγικών προβλημάτων, στα οποία σημειωτέον χρησιμοποιούνται υλικά από επιχειρήσεις της Φλώρινας.

 

Τα 10 ερευνητικά έργα (projects) που θα εκτεθούν στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας περιλαμβάνουν:

  • 6 Μονοθέσια αγωνιστικά οχήματα
  • 2 Πύραυλοι
  • 1 Αεροπλάνο
  • 1 Μοτοσυκλέτα
  • 1 Drone

Μετά την έκθεση, θα ακολουθήσει παρουσίαση των καινοτομιών υψηλής τεχνολογίας, όπου οι φοιτητές και οι μαθητές θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές, τεχνογνωσία και έμπνευση στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Φλώρινας, στις 17.30.

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, η ημερίδα θα λάβει χώρα στην Σχολή Γεωπονίας Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Αμφιθέατρο), όπου 17 ομιλητές του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού χώρου  θα αναπτύξουν τις δυνατότητες εφαρμογής καινοτόμων ιδεών και προϊόντων στην παραγωγική διαδικασία.

Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Φλώρινας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Hmeres kainotomias - Programma_compressed

 

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail