Αύξηση στάθμης αποστραγγιστικού Χειμαδίτιδας

Πρόβλημα στις καλλιέργειας από την αύξηση της στάθμης στο αποστραγγιστικό κανάλι της Χειμαδίτιδας – Επιτόπια έρευνα από κλιμάκιο της Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Στο αποστραγγιστικό κανάλι της λίμνης Χειμαδίτιδας βρέθηκε την Παρασκευή 9 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας, για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την αύξηση της στάθμης του καναλιού.

Αναλυτικά, ο κ. Μπίρος δήλωσε τα εξής:

“Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αμυνταίου και τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Βαλτονέρων και Πεδινού, ενημερωθήκαμε ότι υπήρξε άνοδος της στάθμης στο αποστραγγιστικό κανάλι της λίμνης Χειμαδίτιδας. Η άνοδος αυτή, όπως είχαμε διαπιστώσει και κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2014, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Χειμαδίτιδας.

Πραγματοποιήσαμε άμεσα επιτόπια έρευνα μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες για να δούμε από κοντά το πρόβλημα που δημιουργείται. Επικοινωνήσαμε και με τον αρμόδιο διευθυντή των ορυχείων του Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας, τον κ. Παλαβό, και αποφασίσαμε από κοινού να προχωρήσουμε σε ενέργειες ώστε να καθαριστεί το κανάλι σε κάποια σημεία και να εκτονωθεί το πρόβλημα.

Όπως θα γνωρίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Αμυνταίου, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει εντάξει ένα έργο της τάξεως των 2 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο αφορά την αποκατάσταση όλων των καναλιών στην ευρύτερη λεκάνη της Χειμαδίτιδας. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν τώρα θα λύσουν προσωρινά το πρόβλημα και όταν ολοκληρωθεί το έργο η αποκατάσταση θα είναι ολοκληρωτική.”

Βίντεο:

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail