Ανοικτή διάλεξη : Μία προσέγγιση στο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, από τον Θ. Ορφανίδη

Γενικού Ενδιαφέροντος Ενημέρωση Πολιτών

Το Ωδείο Φλώρινας, ο Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας και η Λέσχη Πολιτισμού συνδιοργανώνουν μια ανοικτή διάλεξη για το κοινό με θέμα: “ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Μίκη Θεοδωράκη”, από τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη. Η διάλεξη απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 στην αίθουσα ¨Θ. Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Έχοντας ως στόχο να γίνει το “Άξιον Εστί”, το σημαντικό αυτό έργο, κατανοητό από όλους τους Έλληνες και όλους τους ακροατές της Ελληνικής Μουσικής, ο Θεόδωρος Ορφανίδης δίνει μία σειρά διαλέξεων ανά την Ελλάδα. Έχοντας χριστεί ως Ιδανικός Εκτελεστής του έργου από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη,ο Θεόδωρος Ορφανίδης μοιράζεται την γνώση και την προσωπική του προσέγγιση επάνω στο έργο “Άξιον Εστί” με μία σειρά διαλέξεων, προκειμένου να κοινωνήσει ο ίδιος την προσωπική του ματιά επάνω στο έργο. Η διάλεξη χρησιμοποιεί μουσικά παραδείγματα από το έργο, με προβολές αποσπασμάτων συναυλιών και ντοκουμέντα από το αρχείο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Παράλληλα θα προβληθούν αποσπάσματα από την μουσικοθεατρική παράσταση του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, με τίτλο “ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ – ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ”.

Στο πλαίσιο της διάλεξης θα παρουσιαστούν χορογραφίες από το Χοροθέατρο της Λέσχης Πολιτισμού σε τραγούδια από το Άξιον Εστί και χορογραφία της Βιβής Κοσκοσά, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει η Μαθητική Χορωδία και η  Χορωδία Γονέων του Ωδείου Φλώρινας.

Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου θα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφικού υλικού με θέμα τον Μίκη Θεοδωράκη σε επιμέλεια του Συλλόγου Θεσσαλών.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Ωδείο Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο ερμηνείας αποσπασμάτων του “Άξιον Εστί” από τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη.

Είστε όλοι καλεσμένοι.

Για την αφίσα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ.

Για το βιογραφικό του μαέστρου, πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail