Ο Γενικός Πρόξενος Κύπρου κ. Αντώνιος Μανδρίτης στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Τον Γενικό Πρόξενο Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνιο Μανδρίτη υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος το Σάββατο 9 Απριλίου στα γραφεία της Π.Ε. Φλώρινας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ. Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο πρόεδρος του ΦΣΦ “Ο Αριστοτέλης” κ. Κώστας Ραπτόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΦ “Ο Αριστοτέλης” κ. Πέτρος Γώγος.

Ο κ. Μπίρος, αφού καλωσόρισε τον κ. Μανδρίτη, αναφέρθηκε συνοπτικά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Π.Ε. Φλώρινας και στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της Π.Ε. Φλώρινας για ανάπτυξη σχέσεων και επικοινωνίας με το Γενικό Προξενείο Κύπρου με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και του τουρισμού, με μακροπρόθεσμα αμοιβαία οφέλη και για τις δύο πλευρές,

Η κ. Παναγιωτίδου ενημέρωσε τον Πρόξενο για τα ενεργειακά ζητήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Π.Ε. Φλώρινας, γνωστοποιώντας του τόσο τα προβλήματα όσο και τις διεκδικήσεις και τη γενικότερη πολιτική της Π.Δ.Μ. σε θέματα ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανδρίτης δήλωσε ότι επισκέπτεται για πρώτη φορά νομό της Δυτικής Μακεδονίας και ότι η επίσκεψη αυτή αποτελεί αφετηρία συνεργασίας και επικοινωνίας με την Π.Ε. Φλώρινας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι πόρτες του Γενικού Προξενείου θα είναι ανοιχτές, ενώ κάλεσε τους παρευρισκόμενους να τον επισκεφτούν με προτάσεις για προώθηση σε αμοιβαία βάση της εξέλιξης των σχέσεων της ευρύτερης περιοχής με την Κύπρο.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail