25η Μαρτίου

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Φλώρινας

Δελτία Τύπου

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Φλώρινας

Με τη δέουσα επισημότητα, εορτάστηκε η 201ηΕπέτειος της Ελληνικής Επανάστασης.Ο ετήσιος εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 έχει ιδιαίτερη αξία για την Πατρίδα μας, καθώς υπενθυμίζει τον ξεσηκωμό του υπόδουλου Ελληνικού λαού κατά του Τούρκου δυνάστη, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,της μεγάλης εορτής της Ορθοδοξίας μας, για τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης. Η Ελληνική Εθνεγερσία του 1821 αποτελεί κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδας, που οδήγησε στην εγκαθίδρυση του Νεότερου κυρίαρχου Ελληνικού Κράτους.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας εψάλη η καθιερωμένη Επίσημη Δοξολογία και, ακολούθως, αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κος Παντελεήμων Πυργιλής, γεωπόνος, καθηγητής του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας.

 

25η Μαρτίου

 

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, την οποία παρακολούθησαν δια ζώσης οι Αρχές και οι πολίτες της πόλης.

25η Μαρτίου

25η Μαρτίου

 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλώρινας Πατέρας Θεωνάς, οι Βουλευτές της  Π.Ε. Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης και Θεοπίστη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Χατζητιμοθέου,ο Αντιπρύτανης Γιώργος Ιορδανίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας Κων/νος Ρόζας,οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Φλώρινας Ευγενία Μαρνέρη και Γιώργος Λυγούρας, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Αναστάσιος Αποστολίδης,ο Διοικητής της 3ης Μ.Σ.Ε.Π.Επισμηναγός ε.α.Γεώργιος Κωστόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Παναγιώτης Γεωργιάδης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας Ιωάννης Μιαούλης, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ο πολιτικός κόσμος της Π.Ε. Φλώρινας έστειλε τα μηνύματά του για τη φετινή Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Για βίντεο πατήστε εδώ.

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail