Εθνική αντίσταση

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα (2021)

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στη Φλώρινα (2021)

Εορτάστηκε την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021, η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης κατά των δυνάμεων κατοχής την περίοδο 1941-1944. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, στις 25 Νοεμβρίου 1942, συνιστά σταθμό της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελώντας, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, σταθερό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας εψάλη η καθιερωμένη Επίσημη Δοξολογία και, ακολούθως, αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη από εκπροσώπους των αυτοδιοικητικών αρχών, των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, του πανεπιστημίου και εκπροσώπου των Αντιστασιακών Οργανώσεων.

 

Εθνική αντίσταση

 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση  ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την φιλαρμονική του Δήμου Φλώρινας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, κ. Σωτήριος Βόσδου, με αφορμή την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Η κορυφαία αντιστασιακή επιχείρηση, η ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου, πράξη συνεργασίας, συνεννόησης και ομόνοιας των αντιστασιακών οργανώσεων, και με την συνδρομή συμμαχικών δυνάμεων, μας υπενθυμίζει ότι ο ελληνικός λαός όταν συνεργάζεται και αγωνίζεται ενωμένος, μεγαλουργεί. Τιμούμε σήμερα όλους τους Έλληνες που, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, αντιστάθηκαν στην τριπλή κατοχή, αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδας και τα ιδανικά του Ελληνισμού».

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail