Επέτειος 28η Οκτωβρίου

Με λαμπρότητα τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Φλώρινα

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου 2019, με την ανάπεμψη επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Εφέδρων Αξ/κών & Ανθ/στών.

Κατόπιν στο κτιριακό συγκρότημα του Φ.Σ.Φ ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940,η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσφορά του Ερυθρού Σταυρού κατά το έπος του 40’ και συνδιοργάνωσαν ο Φιλολογικός Σύλλογος Φλώρινας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», το Περιφερειακό Τμήμα Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Αντιπεριφέρεια της Π.Ε. Φλώρινας, με συντονίστρια τη νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. Περιφερειακού τμήματος Φλώρινας, κα. Ειρήνη Γρατσία. Η εκδήλωση άνοιξε με τους σύντομους χαιρετισμούς, του Αντιπεριφερειαρχη της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννη Κιοσέ και του Πρόεδρου του Ελληνικού ΕρυθρούΣταυρού κ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο οποίος τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του. Ακολούθησε η αφήγηση γεγονότων της εποποιίας του 40΄ από τη φιλόλογο, κα. Ευαγγελία Ρίζου, πλαισιωμένη από τις επετειακές ερμηνείες της χορωδίας του Φ.Σ.Φ. ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨, υπό τη διεύθυνση της κας. Αλεξάνδρας Παπά, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο φιλοθεάμον κοινό.

Επέτειος 28η Οκτωβρίου

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα, ημέρα Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019, στην πόλη της Φλώρινας, με την επίσημη δοξολογία στον Ι. Μ. Ν.Αγίου Παντελεήμωνος, την Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη και την καθιερωμένη παρέλαση μαθητικών, πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Επέτειος 28η Οκτωβρίου

Επέτειος 28η Οκτωβρίου

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, οι Βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, κ. Γιάννης Αντωνιάδης και κα. Θεοπίστη Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και οργανώσεων.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail