Ελευθέρια Φλώρινας

Με λαμπρότητα οι εορτασμοί της 107ης επετείου απελευθέρωσης της Π.Ε. Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, εορτάστηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, η 107η επέτειος απελευθέρωσης από τον Τουρκικό ζυγό. Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, κορυφώθηκαν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στην πόλη της Φλώρινας, όπου παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τους αιρετούς της Π.Ε. Φλώρινας.

Η πρώτη χρονικά επέτειος πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου στην Κέλλη, ακολούθησε του Αμυνταίου στις 6, της Βεύης στις 7, και της Φλώρινας στις 8 Νοεμβρίου, ενώ ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων κλείνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις Πρέσπες.

Ελευθέρια Κέλλης
Ελευθέρια Κέλλης

 

Ελευθέρια Αμυνταίου

Ελευθέρια Αμυνταίου
Ελευθέρια Αμυνταίου

 

Ελευθέρια Βεύης

Ελευθέρια Βεύης
Ελευθέρια Βεύης

 

Ελευθέρια Φλώρινας

Ελευθέρια Φλώρινας
Ελευθέρια Φλώρινας

 

Σκοπός των εορταστικών εκδηλώσεων είναι να υπενθυμίζει στον Ελληνικό λαό τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση της εθνικής μνήμης και εθνικής ταυτότητας, σε μια εποχή που η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει την ιστορική λήθη.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 107η επέτειο απελευθέρωσης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, ο χωροταξικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Κιοσές δήλωσε: «Οι ηρωικοί αγώνες των προγόνων μας αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, αλλά και να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες, για πρόοδο και ευημερία. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις, δεν συνιστούν αναχρονισμό, ούτε προπαγάνδα ιδεολογικού προσηλυτισμού, αλλά ένδειξη τιμής και μνήμης. Τιμούμε σήμερα όσους με αυταπάρνηση και ηρωισμό απελευθέρωσαν την Περιφερειακή Ενότητας Φλώρινας και τη Μακεδονία από τον Τουρκικό ζυγό».

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail