Επίσκεψη Αμυρά σε ΠΕ Φλώρινας

Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά στην Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά στην Π.Ε. Φλώρινας

Με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά συναντήθηκαν  στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.

Τον Υφυπουργό συνόδευε ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Κιοσές, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας Νίκος Ευαγγέλου καιη προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Τσιατούρα.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, καθώς και για την εξέλιξη των έργου αναφορικά με την προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τις καινοτόμες δράσεις βιοποικιλότητας, όπως τη διαχείριση καλαμιώνων με βιολογικά μέσα και τη διαχείριση της γρίπης των πτηνών στις λίμνες των Πρεσπών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου αναφέρθηκε σε ζητήματα εφαρμογής της δασικής νομοθεσίας και ζήτησε στενότερη συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) για την περιοχή των Πρεσπών.

Ο Υφυπουργός κατά την τοποθέτηση του χαρακτήρισε την Φλώρινα θησαυροφυλάκιο βιοποικιλότητας, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με γνώμονα την αειφορία, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός του μοντέλου διαχείρισης των καλαμιώνων που εφαρμόζεται στην περιοχή, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προληπτικών καθαρισμών δασών «Antinero» και τη δυνατότητα ένταξης δασικών δρόμων της Π.Ε. Φλώρινας, υπογράμμισε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στους δασικούς χάρτες, καθώς και τη νομοθετική διάταξη που θα ψηφιστεί άμεσα και αναμένεται να επιλύσει τα ζητήματα των εκχερσωμένων χωραφιών.

Στο κλείσιμο της συνάντησης ο Υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα του για τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας, μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Επίσκςψη Αμυρά σε ΠΕ Φλώρινας

Επίσκςψη Αμυρά σε ΠΕ Φλώρινας

Επίσκςψη Αμυρά σε ΠΕ Φλώρινας

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail