Επίσκεψη υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

Επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στην Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

H Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε περιοδεία στην Π.Ε. Φλώρινας, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Ένας από τους σταθμούς της επίσκεψης της κυρίας Υφυπουργού ήταν το Διοικητήριο της Π.Ε. Φλώρινας, όπου παρουσία πολιτικών φορέων της περιοχής, πραγματοποίησε σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο.

Η επιτυχία του Ελληνικού τουρισμού προϋποθέτει τη συνέργεια όλων όσων άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται με τον τουρισμό είπε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική της χώρας στον τουρισμό, δεν ξεκινά από μηδενική βάση, καθώς υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ΣΔΑΜ) που μπορούν να υποστηρίξουν την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι τρεις πυλώνες που συνθέτουν τη στρατηγική αυτή, είναι ο εμπλουτισμός  του τουριστικού προϊόντος, με την ενίσχυση διαφόρων μορφών τουρισμού (γαστρονομία, ευεξία κ.α.), την τουριστική εκπαίδευση, κυρίως μέσα από την αξιοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων και την δημιουργία υποδομών».

 

Επίσκεψη υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

Επίσκεψη υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

 

Από την πλευρά τους φορείς και επιχειρηματίες κατέθεσαν προτάσεις για την τουριστική βιωσιμότητα της περιοχής και επισήμαναν τα προβλήματα που συνεχίζει να προκαλεί η υγειονομική κρίση, ζητώντας από την πολιτεία περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων στήριξης.

 

Επίσκεψη υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη

 

Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Βαβλιάρας και ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλειος Γιαννάκης, νωρίτερα η κ. Υφυπουργός είχε επισκεφτεί τον Δήμο Πρεσπών. Η συζήτηση εστίασε στο μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και σε ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή.

Δείτε εδώ βίντεο με δηλώσεις της κας Ζαχαράκη.

 

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail