Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Π.Ε. Φλώρινας με επικεφαλής την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Π.Ε. Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Π.Ε. Φλώρινας

με επικεφαλής την  Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Σύσκεψη με το Κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Το κλιμάκιο συγκροτούσαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, ο βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Η Υπουργός και οι Υφυπουργοί κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων από τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου για τις δραστηριότητες της  Π.Ε. Φλώρινας, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα οξυμένα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, καθώς και από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης έθεσε στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ άλλων, την πράσινη ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες, τη καινοτομία, τη βιώσιμη γεωργία και τον ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου έθεσαν ειδικότερα ζητήματα των Δήμων τους. Ο Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στο έργο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και στο έργο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, τονίζοντας ότι οι πολίτες θα τον επανεκλέξουν Περιφερειάρχη, καθώς αναγνωρίζουν το έργο του.

 

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Π.Ε. Φλώρινας με επικεφαλής την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

 

Η Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η εδώ παρουσία του Κυβερνητικού κλιμακίου έχει σκοπό να καταγράψει τις ανάγκες που παρουσιάζονται, ώστε να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, που θα βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση. Επισήμανε ότι υλοποιούνται σημαντικά αναπτυξιακά έργα και υπογράμμισε ότι η εικόνα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχει βελτιωθεί αισθητά, αποτέλεσμα το οποίο απέδωσε στο έργο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν ταχύτερα οι κενωθείσες θέσεις στο δημόσιο τομέα, μέσω ΑΣΕΠ.

 

Επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου στην Π.Ε. Φλώρινας με επικεφαλής την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός επισκέφτηκε νωρίτερα το Κ.Ε.Π. Αμυνταίου και αμπελώνες στην  Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου σε θέση όπου πρόκειται να υλοποιηθεί το έργο της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου Αγίου Παντελεήμονα, για το οποίο και ενημερώθηκε επί τόπου. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το εργοτάξιο που βρίσκεται στην τμηματική περιοχή Παλαίστρας του Δήμου Φλώρινας και ενημερώθηκε για τα αρδευτικά δίκτυα από το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, τα γραφεία του εργοταξίου φυσικού αερίου της αναδόχου εταιρίας, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου της εγκατάστασης δικτύων φυσικού αερίου στην πόλης της Φλώρινας, καθώς και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών που αφορούν την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του κτιρίου.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail