Ενεργοποίηση της χρηματοδότησης για τη βελτίωση του οδικού τμήματος ΤΕΙ – Χιονοδρομικό του άξονα Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 02 Ιουνίου 2020, απεγκλωβίστηκε η ολοκλήρωση της τεχνικής μελέτης για τη βελτίωση του οδικού τμήματος ΤΕΙ – Χιονοδρομικό του άξονα Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες.

Αν και η μελέτη είχε ολοκληρωθεί το 2013, οι πρόσθετοι περιβαλλοντικοί όροι που επέβαλε το ΥΠΕΚΑ, υπαγόρευαν την επικαιροποίησή της. Ωστόσο η χρηματοδότηση της μελέτης επικαιροποίησης λίμναζε επί έξι χρόνια, δεσμεύοντας πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

Η νέα Περιφερειακή Αρχή και οι ενέργειες του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, κ. Ιωάννη Κιοσέ, καταδεικνύουν τη βούληση και αποφασιστικότητα για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την Π.Ε. Φλώρινας, καθώς θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και τουριστικής προβολής.

Η αναβάθμιση του οδικού τμήματος ΤΕΙ – Χιονοδρομικό του άξονα Φλώρινα – Ανταρτικό – Πρέσπες. περιλαμβάνει 18 τεχνικά έργα περίπου, με βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης προς την πλευρά των Αλώνων. Ο προϋπολογισμός κατασκευής ανέρχεται σε 50 εκ ευρώ περίπου.

Ο Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειος Άμπας, μετά την εκφώνηση της εισήγησης, έλαβε τον λόγο και χαιρέτησε την απόφαση έγκρισης της δαπάνης για την υλοποίηση της μελέτης επικαιροποίησης, τονίζοντας τη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης τόσο της μελέτης όσο και της αντίστοιχης κατασκευής βελτίωσης της χάραξης του συγκεκριμένου τμήματος, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη βελτίωση όλου του οδικού άξονα.

Για βίντεο πατήστε εδώ.

 

 

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail