Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτη ενημέρωση από την Π.Ε. Φλώρινας για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Έκτακτη ενημέρωση από την Π.Ε. Φλώρινας για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

H Π.Ε. Φλώρινας λαμβάνοντας υπόψιν το Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμους, έντονες χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό έως και τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ενεργοποίησε τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, θέτοντας σε ετοιμότητα το ανθρώπινο δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει για τις εν λόγω περιστάσεις.

Παράλληλα σε συνεργασία με τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΛ.ΑΣ), ρυθμίστηκαν λεπτομέρειες, ώστε οι οργανικές τους ομάδες-υπηρεσίες, να βρίσκονται σε ετοιμότητα ως προς την εφαρμογή του σχεδίου δράσεων και ενεργειών για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, επιτυγχάνοντας τον καλύτερο δυνατό συντονισμό.

Τέλος, συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή εφόσον απαιτηθεί να μετακινηθούν με τα οχήματα τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (χειμερινά ελαστικά και αντιολισθητικές αλυσίδες).

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας βρίσκεται στη διάθεση σας για τυχόν πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 697 096 8452.

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail