Έγκριση 27 νέων έργων στο Πρόγραμμα ΑγροτικούΕξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Έγκριση 27 νέων έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Έγκριση 27 νέων έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Εγκρίθηκε η ένταξη 27 νέων έργων στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού,συνολικού κόστους  239.216,94€ για το έτος 2022 από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το Πρόγραμμα του Αγροτικού Εξηλεκτρισμού είναι επιδοτούμενο πρόγραμμα, που δίνει τη δυνατότητα νέας σύνδεσης, με τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΔΔΗΕ, για αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Έτσι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, με μικρό ποσοστό ιδίας συμμετοχής, που ανέρχεται σε 20%-25% της συνολικής δαπάνης του έργου, μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν τις αγροτοκτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις, βελτιώνοντας έτσι τις συνθήκες εργασίας, αλλά και την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Με το Πρόγραμμα του Αγροτικού Εξηλεκτρισμού για το έτος 2022, θα ηλεκτροδοτηθούν 18 αρδευτικά έργα, 2 αγροτικές αποθήκες και 7 ποιμνιοστάσια, ενώ η οικονομική συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανέρχεται στα 64.537,36 € .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, συναντήθηκε με τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Αγροτικού Εξηλεκτρισμού Π.Ε. Φλώρινας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του προγράμματος για το 2022 και τη δυνατότητα κατασκευής δικτύου 5 περίπου χιλιομέτρων(2.519 μ. μέσης τάσης και 1.801 μ. χαμηλής τάσης)καθώς και 17 υποσταθμών συνολικής ισχύος 900KVA. «Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας δήλωσε θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Πρόγραμμα του Αγροτικού Εξηλεκτρισμού, τόσο οικονομικά, όσο και μέσω των υπηρεσιών που διαθέτει, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παραγωγής των αγροτών και κτηνοτρόφων».

Κοινοποιήστε: FacebooktwitterpinterestmailFacebooktwitterpinterestmail